NærområdetSundet (sentrum)

I Vilbergskogen, ca 800 meter fra sentrum er selskapet Vilbergskogen AS  i ferd med å utviklet 78 moderne leiligheter fordelt på 3 bolig-blokker. I Sundet finner man den kommunale administrasjonen og ellers nødvendige servicetilbud. Sundet ligger flott og idyllisk til langs Vorma og har alt å tilby av fasiliteter som post, apotek, butikker, cafèer, restauranter, kino og Eidsvoll brygge.

Trenger man ytterligere servicetilbud er det kort vei til nye AMFI Eidsvoll på Råholt som er et flott og moderne kjøpesenter med over 50 butikker og serveringssteder.

 

Skoler og barnehager

I Eidsvoll er det syv barneskoler, to ungdomsskoler og en kombinert skole. Det er flere barne og ungdomsskoler i nærheten av Vilbergskogen. 

I Gruehagen 39, 2080 Eidsvoll (300 meter fra Vilbergskogen) ligger en FUS barnehage. FUS as er Norges største private barnehageaktør og eies av Trygge Barnehager (for mer informasjon om Trygge Barnehager se nederst på siden).

 

Butikker og shopping

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Prix Eidsvoll og Kiwi Eidsvoll som ligger i kort avstand fra leilighetene.

Ønsker du ytterligere servicetilbud har Eidsvoll et trivelig sentrum med gode servicetilbud der både Sundet og nye AMFI Eidsvoll på Råholt byr på et variert utvalg fra kjente leverandører og en rekke butikker med lokalt særpreg. 

 

Båtliv på Vorma og Mjøsa

For båtfolket er det kort vei til Mjøsa og idylliske Vorma med gjestehavner og båtforeninger. 

Mjøsa ligger 8,5 km nord for Eidsvoll og er norges største innsjø. Den er 110 km lang og er 450 meter dyp. Mjøsa er et yndet sted for fritidsfiskere som kan fiske på hele 21 forskjellige fiskeslag. Mjøsørreten og lagesildfiske er det mest populære fiske, og de fleste havnene rundt Mjøsa er fulle av trollingbåter utstyrt for fiske med flere stenger i sjøen samtidig. 

Områdene har også grønne lunger og fine, barnevennlige sandstrender.

 

Kulturtilbudet

Eidsvollsbygningen er en opplevelse for alle og byr på et idyllisk parkområde, samt Wergelands hus. I 1814 ble Grunnloven skrevet og vedtatt i hovedbygningen på Eidsvoll jernverk, og i ettertid er huset kjent som Eidsvollsbygningen. 

Eidsvoll bygdetun ligger ca. 6 km unna og byr på en rekke historiske opplevelser, friluftscene, dansegulv og grillmuligheter, i tillegg til seter med landhandel. 

Rett i nærheten finner du både galleri Festiviteten og Stallgården.

 

 

Aktiviteter

Om vinteren har Råholt bad et godt og variert tilbud til alt fra mosjonister til barnefamilier.

Det er også kort vei til Turns idrettsanlegg som har fotballbane om sommeren og skøytebane om vinteren.

I nærheten er det fine turmuligheter i Åsleia og Mistberget. Det blir kjørt opp løyper i området om vinteren. Eidsvoll kan by på jakt og fiskemuligheter på sommeren og gode skimuligheter om vinteren.

 

Til og fra Eidsvoll

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Vilberggarasjen som ligger ca. 400 meter fra boligen.

Fra Eidsvoll togstasjon har du svært god kommunikasjon med tog til både Gardermoen (10 min), Lillestrøm (25 min) og Oslo (31 min). Perfekt for pendlere!

Prosjektet ligger også med nærhet til E6, noe som gjør det lett å komme seg inn til Oslo. Med bil tar det ca., 23 min til Jessheim, 24 min til Oslo lufthavn og 53 min til Oslo S.